|

KOBİ'lere teknolojik destek

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi (KOSGEB) Başkan Yardımcısı Mustafa Hilmi Çolakoğlu, 'Tek Hedef Bilişim' projesinin amacının, Türkiye'deki KOBİ'lerde gerçek bir teknolojik kalkınma sağlamak olduğunu bildirdi.

Tuba Sarıçam
00:00 - 23/01/2007 Salı
Güncelleme: 17:52 - 23/01/2007 Salı
Yeni Şafak
KOBİ'lere teknolojik destek
KOBİ'lere teknolojik destek

KOBİ bilişim ve iletişim alt yapılarını geliştirmek ve dünya çapında rekabet ortamına sokmak amacıyla KOSGEB ve Tük Telekom işbirliği ile hazırlanan "Tek Hedef Bilişim" projesi Konya'da tanıtıldı. Proje ile ilgili Konya Ticaret Odası'nda bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Toplantıda konuşan KOSGEB Başkan Yardımcısı Mustafa Hilmi Çolakoğlu, 'KOSGEB olarak Türkiye'deki küçük ve orta ölçekli işletmelerin gelişimine yönelik birçok destek vermekteyiz. Bu desteklerin her biri, işletmeleri çeşitli yönlerden güçlendirmeyi hedefliyor. Tek Hedef Bilişim kredisi desteğinin diğer desteklerden farkı ise bir işletmenin ihtiyaç duyduğu bilişim ve teknoloji altyapısında gelişmesini sağlamaya yönelik olmasıdır.' dedi


Projenin amacının, Türkiye'deki KOBİ'lerde gerçek bir teknolojik kalkınma sağlamak olduğunu vurgulayan Çolakoğlu, Türkiye'deki küçük ve orta ölçekli işletmelerin rekabet gücü yüksek birer e-KOBİ haline dönüşmelerine katkıda bulunmanın, Türkiye ekonomisinin daha sağlam ve istikrarlı bir yapıya kavuşmasının görevleri arasında olduğunu söyledi.

KOBİ'lerin özellikle dünya ortalamalarına göre düşük olan bilişim ve iletişim altyapılarını dünya standartlarını yakalaması, verimlilik, rekabet gücü, ekonomik güç, e-ticaret, ihracat konularında ölçülebilir gelişme kaydetmeleri ve rekabetçi e-KOBİ'ler haline dönüşmeleri için çalışmalarının devam ettiğine işaret eden Çolakoğlu, AB uyum sürecinde Türkiye'deki KOBİ'lerin, dünya KOBİ'leri ile rekabet edebilir durumda olmaları gerektiğini kaydetti. Konya Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Seyit Karaca ise, yeni ekonomik düzende şirketlerin yeni rekabet koşullarında var olmaları için teknolojik uygulamaları da yakından takip etmesi gerektiğini dile getirerek, "21. yüzyılda kurumlar artık sadece kendi ofisleri ile sınırlı olmanın ötesine geçerek, elektronik ortamda faaliyet göstererek büyük avantajlar elde etmektedir. Bir KOBİ başkenti olan Konyamızdaki KOBİ'lerimiz, küreselleşmeye yenik düşmemek için mutlaka bilişim teknolojilerinden yararlanmalı, yerel avantajlarımız küresel rekabete uygulanmalıdır" şeklinde konuştu. Konuşmaların ardından proje hakkında katılımcılara bilgi verildi.


KOSGEB ve Türk Telekom öncülüğünde başlatılan proje kapsamında KOSGEB'e üye olan KOBİ'lerin bilişim ve iletişim alt yapılarını kuvvetlendirmek ve dünya çapında rekabete hazır hale getirmek amaçlanıyor. Bu amaçla ilk olarak KOSGEB'e üye 57 binden fazla küçük ve orta ölçekli işletmeye teknolojik alt yapılarını kuvvetlendirmek için Vakıfbank tarafından 24 ay sıfır faizle kredi verilecek. Kredinin geri ödemesi ister aylık ister 3 ayda bir olarak yapılabilecek. Ayrıca Türk Telekom tarafından 24 ay ADSL aboneliğini taahhüt edenlere 2 ay ücretsiz ADSL aboneliği ve bedava ADSL modem verilecek. KOBİ'de çalışanlara ücretsiz eğitim verilmesinin yanında ayrıca başvuran KOBİ'ye ücretsiz 20 MB kapasitesinde 3 adet e-mail adresi ve 20 MB kapasitesinde bir web adresi hizmeti sunulacak. Kurulum ve kontrollerin de ücretsiz yapılacağı proje kapsamında projeye katılan KOBİ sahibi KOBİNET, e-devlet, e-bankacılık vb. elektronik hizmetlerinden yararlanabilirken, KOBİ'nin ihtiyaçlarına göre 4 ayrı kredi alınabiliyor. 25 bin, 15 bin, 7 bin 500 ve 2 bin YTL olarak 4 ayrı pakette alınabilen kredilerin faizleri KOSGEB tarafından karşılanırken, krediyi alan KOBİ sahibi krediyi 24 ay da geri ödeyebiliyor.


17 yıl önce