|

Katı atık semineri ilgi gördü

Konya Sanayi Odası (KSO) tarafından Sürdürülebilir Kalkınmanın Sektörel Politikalara Entegrasyonu Projesi çerçevesinde Katı Atık Yönetimi Projesi kapsamında metal işleme sektöründe faaliyet gösteren firmalar için 'Katı Atık Yönetimi, Mevzuat, Çevre Alanında AB Fonları' konulu seminer düzenlendi.

Mustafa İşleyen
00:00 - 14/02/2007 Çarşamba
Güncelleme: 17:55 - 14/02/2007 Çarşamba
Yeni Şafak
Katı atık semineri ilgi gördü
Katı atık semineri ilgi gördü

KSO Eğitim Salonu'nda düzenlenen seminere konuşmacı olarak AB Çevre Projeleri Danışmanı, Hacettepe Üniversitesi Çevre Mühendisliği Öğretim Görevlisi Dr. Zeynep Yöntem katıldı. Avrupa Birliği adaylık sürecinde atık yönetiminin, günden güne firmalar için daha fazla önem teşkil etmesi ve atık bertarafı ile ilgili ulusal mevzuatların firmaları daha fazla zorlayıcı şartları getirmesinden yola çıktıklarını belirten KSO Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Büyükhelvacıgil, yerel yönetimler tarafından yürütülecek projelerin desteklenmesinin öngörüldüğü hibe bileşeni kapsamında Katı Atık Yönetimi Eğitimi projesini uygulamayı amaçladığını belirtti.


Projenin metal işleme sektörü başta olmak üzere KSO üyesi sanayicilerin Katı Atık Yönetimi, İlgili Mevzuat, Çevre Yönetim Sistemi, AB Uyum Sürecinde Çevre konularında bilgilendirilmesini amaçladığını belirten KSO Başkanı Tahir Büyükhelvacıgil, bu projenin kısmi AB finansmanı ile desteklendiğini, Devlet Planlama Teşkilatı'nın koordinasyonunda yürütüldüğünü kaydetti.


İki gün sürecek seminerin ilk gününde AB Çevre Projeleri Danışmanı, Hacettepe Üniversitesi Çevre Mühendisliği Öğretim Görevlisi Dr. Zeynep Yöntem tarafından katılımcılara 'Çevre ve Sanayi İlişkisi, AB Çevre Uyumlaştırma Stratejileri' hakkında genel bilgi, AB Çevre Uyumlaştırma Sürecinde Sanayi Sektörünün Etki Analizi, AB Üye Devletlerinin Sektörel Bazda Uyum İçin Yapılan Çalışmaları ve Projelere Örnekler, Çevre İle İlgili Direktifler Hangi Sektörleri Nasıl Etkilemektedir? (Etki matrisi ve Türkiye için öneriler), Entegre Kirlilik Önleme Ve Kontrolü'nün Sanayici Üzerindeki Etkileri Ve IPPC İle BAT İlişkisi, AB'ye Geçişte Atık Yönetimi Konusunda Direktifler ve Atık Yönetimi Stratejisi konularında ayrıntılı bilgi verildi. Katılımcılara ayrıca, atık, atık yönetimi, geri kazanım v.b. gibi genel kavramların anlatıldığı seminerde, "Endüstriyel katı atık nedir?, Katı atıkların yönetimi ile ilgili ulusal mevzuatlar, tehlikeli atıkların kontrolü yönetmeliği, katı atıkların kontrolü yönetmeliği işletmelerde katı atık kontrol yöntemleri ve atık minimizasyonu, katı atıkların toplanması, taşınması ve depolanmasına ilişkin şartlar, katı atık bertaraf yöntemleri (depolama, yakma, kompost v.b), toprak kirliliğinin kontrolü yönetmeliği, ambalaj ve ambalaj atıklarının kontrolü yönetmeliği hakkında bilgi verildi.

17 yıl önce
default-profile-img